Natuur en vertier

 

Jan Hoynck van pepndrecht schilderde en tekende  kennelijk wanneer het hem maar uitkwam. Zijn vakantie bracht hij graag door in de bergen en dan vooral Zwitserland. Hieronder een grote aquarel die hij tijdens een van zijn vakantie heeft vervaardigd. Niet duidelijk is of hij zijn vrouw ook op dit werk heeft weergegeven. 

Hiernaast zien we een werkje waar hij -zonder enige twijfel (je proeft zijn plezier) aan heeft gewerkt tijdens 1 van zijn vakanties. Dit olieverfwerkje is via familie in Engeland weer in Nederlandse handen gekomen, mede dankzij de schrijver van de biografie van Jan Hoynck van Papendrecht de heer Jaques Bartels.

 

 

 

 

Hier zien we een olieverfschilderij, ongesigneerd maar rechtstreeks afkomstig van de erfgenamen van Jan Hoynck van Papendrecht. Een Nederlands heidelandschap. Welicht was dit een studie voor een later schilderij. Wie weet mag het zeggen.

 

 

Jan HvP heeft vele rijtuigen vereeuwigd. Hieronder een olieverfwerk met een Zwitserse Postkoets (particulier bezit).

15d Jan HvP Zwitserse postkoets def

 

38 Jan Hvp Zwitsers bergdorp

Kennelijk was Jan HvP ook tijdens zijn vakanties altijd aan het werk, vast staat dat hij van de bergen hield. Hiernaast een olieverfwerk met een voorstelling van een Zwitsers bergdorp (dit werk is lange tijd in bezit geweest van Hoyncks schoonfamilie)

 

 

 

 

Klik hier om terug te keren naar de beginpagina.